Emberi maradványok is előkerültek

100 kilós orosz rombolót találtak a Dísz téren

A honvédség tűzszerészei egy 100 kilogrammos orosz romboló bombát azonosítottak éles gyújtószerkezettel. Azt kiszerelték, a bombát központi gyűjtőhelyre szállítják.

2014.11.25 15:09MTI
MTI/Marjai János

Száz kilogrammos bombát találtak kedden a budai Várban, a Dísz téren. A korlátozásokat feloldották, a lakók visszatérhettek otthonukba - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje az MTI-vel.

Bátyi Edina elmondta: építési munkálatok közben előbb nyolc Mauser gépkarabély lőszer, majd egy feltételezett tüzérségi lövedék került elő a Dísz téren. Az azonosítás idejére a teret lezárták, 17 lakóépületet kiürítettek. Az intézkedés hatvan embert érintett.

A honvédség tűzszerészei egy 100 kilogrammos orosz romboló bombát azonosítottak éles gyújtószerkezettel. Azt kiszerelték, a bombát központi gyűjtőhelyre szállítják - mondta az altiszt.

Korábban a Honvédelmi Minisztérium sajtóügyelete arról is tájékoztatott, hogy a tüzérségi lövedékek mellett emberi maradványokat is találtak.

A háborús kegyeleti főosztály munkatársai a tűzszerészi munkálatok befejeztével megkezdik az azonosítást.

MTI/Marjai János


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.