Megélhetési bűn

Több mint száz ember pénzét költötte el egy netes csaló

Interneten hirdetett műszaki cikkeket egy budapesti férfi, de a megrendelők által utalt pénzeket felélte. A Ceglédi Járási Ügyészség 105 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat ellene.

2014.11.10 10:34MTI

A Pest Megyei Főügyészség szóvivője, Gyugyi Csilla tájékoztatása szerint a vádlott 2013 elején magánéleti, pénzügyi gondjainak enyhítését remélte attól, hogy mobiltelefonokat, fűkaszákat, láncfűrészeket, kerékpárokat, notebookokat hirdetett meg az interneten, hogy aztán az előre kért pénzt felélje.

A hirdetésekre az ország számos pontjáról jelentkeztek, a megjelölt bankszámlára 105-en utaltak át 10 és 70 ezer forint közötti összegeket, a portékát tartalmazó csomagot azonban hiába várták. A férfi felvette a pénzt a számlájáról, majd azt önmaga és környezete megélhetésére fordította.

A Ceglédi Járási Ügyészség a most benyújtott vádiratban börtönbüntetés kiszabását indítványozta a csalóval szemben - mondta a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.