Bűnmegelőzés

Tűzifás trükkök - vigyázat, csalók!

A hideg idő beköszöntével gyakrabban fordulhatnak elő tűzifával kapcsolatos jogsértések.

2014.11.01 18:49ma.hu

Házaló kereskedők a településeket járva, internetes hirdetésekben, illetve ingyenes újságokban kínálnak megvételre olcsó tüzelőt. Előfordulhat, hogy az árus a fa valódi értékénél sokkal több pénzt kér a vásárlótól, vagy a mérés alkalmával téveszti meg a vevőt. A tűzifa bepakolásakor lehetőség nyílik a lakóház szemrevételezésére, ahonnan egy alkalmas pillanatban különböző értéktárgyakat, készpénzt tulajdoníthatnak el - írja  police.hu.

A rendőrség kéri, hogy fokozott körültekintéssel járjanak el, ha idegenektől vásárolnak. Figyeljék meg a kéretlen látogatókat, ha mód van rá, írják fel gépkocsijuk rendszámát. Csak olyan személyt engedjenek be a lakásukba, akit ismernek, vagy meggyőződtek a személyazonosságáról. Ha mégis idegen megy be az ingatlan területére, sose hagyják őt magára. Értékeiket ne hagyják őrizetlenül.

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává váltak, kérjük, azonnal értesítsék a rendőrséget a 112-es ingyenesen hívható segélyhívószámon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.