Jóindulat...

Egy gyengénlátó solymári férfit raboltak ki segítséget színlelve

Őrizetbe vettek egy 27 éves férfit, aki vasárnap késő este Budapesten először "segített" egy gyengénlátónak, majd solymári lakásáig kísérte és kirabolta.

2014.11.03 15:28MTI

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője, Beluzsárné Belicza Andrea elmondta, hogy a Kesznyéten élő N. László a főváros egyik zebráján segített az átkelésben a későbbi sértettnek, majd a közeli éjjel-nappali boltba is elkísérte az 59 éves solymári férfit, aki a villamosra felszállva közölte: nem kér a további segítségből.

Ennek ellenére N. László a házáig kísérte a gyengénlátó férfit, akitől az ingatlanhoz érve megpróbálta elvenni a táskáját, sikertelenül. A támadó ekkor ököllel halántékon ütötte áldozatát, elvette a táskát, s elmenekült.

A pilisvörösvári rendőrök egy a főváros felé tartó buszról szállították le a rablás gyanúsítottját, majd kihallgatása után őrizetbe vették. Ellene - előzetes letartóztatásának kezdeményezése mellett - a Budaörsi Rendőrkapitányság indított eljárást - tette hozzá a PMRFK szóvivője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.