A közösség lámpásai

Mentorképző programot indít a vakok és gyengénlátók regionális egyesülete

Harminc vak és gyengénlátó, illetve más munkaerő-piaci hátránnyal bíró munkanélküli mentor képzését teszi lehetővé a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete által elnyert uniós támogatás.

2012.10.10 21:30MTI

Az egyesület közleményében azt írták: a mintegy 75 millió forintos projekt keretében az érettségivel rendelkező kiválasztottak a közösségi mentorképzés mellett személyiségfejlesztő és kulcskompetenciáikat fejlesztő foglalkozásokon is részt vesznek. A közösség lámpásai elnevezésű program keretében a résztvevők speciális támogatást is kapnak a képzés idejére.

A tájékoztatás szerint a képzést követően az egyesület munkaszerződést köt a résztvevők legalább 60 százalékával, akik immár képzett közösségi mentorként megkezdik közösségépítő munkájukat a régión belül kiválasztott területeken: Budapest hét kerületében és a közép-magyarországi régió kilenc kistérségi központjában. A kiválasztottak a foglalkoztatás első hat hónapjában is támogatásban részesülnek.

A közleményben kiemelték: nemcsak vakok és gyengénlátók, hanem más, súlyos munkaerő-piaci hátránnyal indulók jelentkezését is várják a programba. Az elképzelések szerint a képzés után a közösségi mentorok ép munkatárssal dolgoznak majd párban, olyan közösségeket építve, amelyekben a fogyatékos emberek és egészséges társaik közösen tehetnek közvetlen környezetük jobbításáért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.