Cserbenhagyta a kisfiút?

Szabadlábra helyezték a kerekegyházi gyermekgázolás gyanúsítottját

Szabadlábra helyezte a bíróság azt a 24 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő okozta a halálos gyermekbalesetet egy héttel ezelőtt Kerekegyházán és cserbenhagyta az elgázolt kisfiút - közölte a rendőrség csütörtökön az MTI-vel.

2008.08.14 09:44MTI

A férfit első fokon 30 napra előzetes letartóztatásba helyezték, a gyanúsított és ügyvédje azonban a döntés ellen fellebbezett. A beadványt elbíráló Bács-Kiskun Megyei Bíróság a férfit szerdán szabadlábra helyezte - mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. 

Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy beszámolt arról, hogy a gázolással gyanúsított férfi vallomást tett, melyben elismerte, hogy traktorjával járt azon a dűlőúton, ahol a kisfiút elütötték, de azt mondta: ő nem látta a gyereket és nem észlelte, hogy elütött volna valakit. 

A gyanúsított nem ismerte el, hogy segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt, állítása szerint nem vehette volna észre, ha a traktorjával vontatott második pótkocsi kerekei alá került volna valaki - tette hozzá a sajtóreferens. A rendőrség tájékoztatása szerint múlt csütörtökön Kerekegyháza külterületén, az egyik dűlőúton egy ismeretlen egy mezőgazdasági vontatóból és az ahhoz kapcsolt két, szalmabálákkal megrakott pótkocsiból álló járműszerelvény hátsó részével elütött egy 6 éves ózdi kisfiút, aki kerékpárját tartva állt az út szélén. 

A vezető megállás, segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt. A kisfiút szülei vitték a kerekegyházi orvosi rendelőbe, ahol az orvos azonnal hívta a rohammentőt, de a gyereket már nem tudták újraéleszteni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.