Állatkínzókat fogtak Fejér megyében

Az egyik kutyát "csak" kínozták - a másikat viszont lelőtték

Bicskén a járőrök szolgálatuk közben figyeltek fel egy elhanyagolt állapotú kutyára, Mezőkomáromban pedig egy férfi légpuskával lőtt le egy házőrzőt.

2014.01.24 11:24ma.hu
A kép csak illusztráció (Forrás: MTI)

A Bicskei Rendőrkapitányság járőrei 2014. január 23-án délután Bicskén láttak el járőrszolgálatot. Gépkocsijukkal a Rigó utcában haladtak, amikor észlelték, hogy az egyik ház udvarán egy elhanyagolt állapotú német juhász fajtájú kutya van.

Az eb, egy körülbelül egy méter hosszúságú láncon volt megkötve és sem étel, sem pedig ital nem volt előtte. Az egyenruhások a kutya gazdáját, V. József 33 éves helyi lakost elfogták és a Bicskei Rendőrkapitányságra előállították.

A férfit a nyomozók állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd szabadon bocsátották.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányságra 2014. január 23-án 9 óra 30 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Mezőkomáromban, a Lehőtz utcában egy helyi férfi egy légpuskával meglőtt egy kutyát. Az állat a lövés következtében elpusztult.

Az egyenruhások B. János 47 éves helyi lakost elfogták és a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra előállították. A nyomozók a férfit állatkínzás bűntett elkövetésének magalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd szabadon bocsátották.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.