Pedig felajánlották: átvállalnák az eb gondozását

Éhen pusztult a németjuhász - állatkínzás miatt indult eljárás

A Kaposvár Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást indított állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 65 éves kaposvári lakos ellen.

2013.01.12 10:05ma.hu

A gyanúsított a lakcímén tartott németjuhász kutyáját olyan körülmények között tartotta láncon megkötve a január 10. előtti időszakban, hogy az a tartási körülmények következtében elpusztult.

Az állatot megvizsgáló állatorvos megállapította, hogy a kutya csigolyatövisei kiálltak, szemei beesettek voltak, az elhullás oka pedig a nem megfelelő tartás volt.

A nyomozás során további információként merült fel az a körülmény, hogy a kutya gazdáját korábban már felkeresték, hogy átvállalnák az eb gondozását, azonban a gazda nem élt a segítséggel.

Az elpusztult németjuhász tulajdonosát a rendőrség előállította a Kaposvári Rendőrkapitányságra és gyanúsítottként hallgatta ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.