Állatkínzás miatt emeltek vádat

Csontsovány, éheztetett kutyái marcangolták szét a malacokat

A sertések nem voltak bejelentve, és ugyanúgy nem voltak beoltva, mint a portára befogadott kutyák, de a vádlott a felszólítások ellenére sem tett eleget alapvető kötelezettségeinek.

2013.11.08 12:36MTI

Vádat emelt a Nagykőrösi Járási Ügyészség állatkínzás miatt egy helyi lakos ellen, aki több mint két tucat sertést és tíz kutyát tartott borzasztó körülmények között - tájékoztatott Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője pénteken.

Gyugyi Csilla elmondta, hogy az állattartóval szemben a hatóságok többször is intézkedtek, mert a sertések nem voltak bejelentve, és ugyanúgy nem voltak beoltva, mint a portára befogadott kutyák, de a vádlott a felszólítások ellenére sem tett eleget alapvető kötelezettségeinek.

A vádirat szerint az idős nő 2012 őszétől 2013 júliusáig az udvarában és a kertjében összesen 26 sertést és 10 kutyát tartott. Mivel az ebeket szinte egyáltalán nem etette és nem itatta, azok lesoványodtak, éhségükben rendszeresen rátámadtak a malacokra, többet szétmarcangoltak - mondta a szóvivő.

Lakossági bejelentés alapján ez év júliusában állatorvosi és rendőri intézkedésre került sor, majd az ebek közül hetet a ceglédi állatmenhelyre szállítottak - mondta a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.