Vizsgálják a működését

Gyermekrák Alapítvány: törvényességi ellenőrzést rendelt el az ügyészség

Az alapítvány vezetőjéről az Index írta, hogy az adományokból vásárolt betegszállítót saját céljaira használja. Balogh István jogi lépéseket fontolgat a szerinte "méltatlan médiatámadások" miatt.

2014.01.19 11:27MTI

A Fővárosi Főügyészség január elején elrendelte a Gyermekrák Alapítvány törvényességi ellenőrzését - erősítette meg a Fővárosi Főügyészség szóvivője vasárnap az az Index hírportál korábbi értesülését.

Bagoly Bettina elmondta, az ügyészség azt vizsgálja, hogy az alapítvány kuratóriumának működése megfelel-e a jogszabályi rendelkezéseknek. A vizsgálat folyamatban van, az várhatóan meghaladja a hatvan napot - közölte.

A Magyar Nemzet pénteken számolt be arról, hogy hűtlen kezelés gyanújával indított nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztálya a Balogh István vezette Gyermekrák Alapítvány ügyében. Az ismeretlen tettes ellen folyamatban lévő büntetőeljárás elrendeléséről a január 6-án megkezdett feljelentés-kiegészítés után döntöttek.

Az alapítvány ügyében Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő december 20-án hanyag kezelés, valamint csalás gyanúja miatt tett feljelentést.

Az alapítvány vezetőjéről az Index írta, hogy az adományokból vásárolt betegszállítót saját céljaira használja. Balogh István jogi lépéseket fontolgat a szerinte "méltatlan médiatámadások" miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.