Kétezren voltak szolgálatban

Mintegy 100 esethez riasztották a tűzoltókat 26-án

46 helyszínen tüzet oltottak, 46 helyen pedig műszaki mentést végeztek.

2013.12.27 10:54Havariapress

Karácsony utolsó napján 100 esetben riasztották a katasztrófavédelem tűzoltó egységeit: 46 helyszínen tüzet oltottak, 46 helyen pedig műszaki mentést végeztek. Csörötnekről kilenc embert szállítottak kórházba szén-monoxid-mérgezés miatt, a fővárosban egy lakásban időben jelzett a szén-monoxid-érzékelő.

December 26-án is folyamatos volt a készenlét a katasztrófavédelem egységeinél. December 26-án is országszerte több mint kétezer tűzoltó volt szolgálatban. Összesen 100 esetben riasztották a katasztrófavédelem tűzoltó egységeit. 46 tűzesethez és 46 balesethez vonultak az országban a tűzoltóegységek. Téves riasztás 7 esetben érkezett az ügyeletekre, ezek közül egyik sem volt szándékosan megtévesztő hívás.

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával szállítottak kórházba tegnap reggel kilenc embert (egy felnőttet és nyolc gyermeket) a Vas megyei Csörötnek település egyik családi házából, közülük öt embernél állapítottak meg enyhe mérgezést a mentőszolgálat munkatársai. A csütörtök reggel kórházba szállított kilenc ember már délután elhagyhatta a kórházat.

Megszólalt a szén-monoxid-érzékelő csütörtök délelőtt a főváros XII. kerületében is, egy hatlakásos társasház egyik lakásában. A lakásból három ember menekült ki. A helyszínre a fővárosi hivatásos tűzoltókat és a katasztrófavédelmi mobil labort riasztották, a szakemberek a lakásban magas szén-monoxid-koncentrációt mértek, ezért a ház valamennyi lakásából kikísérték az otthon tartózkodókat arra az időre, amíg az épület átvizsgálása tartott. Tizenegy embernek kellett ideiglenesen elhagynia otthonát. A tűzoltódoktor a három leginkább érintett ember vérében szén-monoxidot mutatott ki, ezért őket a mentőszolgálat megfigyelésre kórházba szállította. A lakásban egy gáz-cirko készülék üzemel, ennek működését vizsgálja a katasztrófavédelem és a gázművek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.