Katasztrófa

Több mint 30 halott: árvizek és sárlavinák Brazíliában

Több mint harmincan haltak meg és több mint 50 ezren kényszerültek otthonuk elhagyására decemberben a heves esőzések miatt Brazília délkeleti részén, Espírito Santo és Minais Gerais szövetségi államban.

2013.12.26 18:07MTI

A Rio de Janeiróval határos Espírito Santóban, ahol évtizedek óta nem voltak ilyen heves esőzések, eddig 21 holttestet találtak a helyi kormányzat tájékoztatása szerint. Az államba katonákat vezényeltek, hogy segítsenek élelmiszert, vizet, gyógyszert osztani az árvíz és a sárlavinák károsultjai között. Műszaki katonákat is várnak, akik a megrongálódott autópályák és hidak helyreállításában segédkeznek majd.

A szövetségi államban az elmúlt két hétben több mint 48 ezer embert kellett kimenekíteni otthonaikból a természeti katasztrófa elől.

A szomszédos Minais Gerais szövetségi államban, ahol októberben kezdődött az esőzés, és az utóbbi tíz napban egyre fokozódott, az árvizek és sárlavinák 18 emberéletet követeltek. Mintegy 4 ezer ember töltötte a karácsonyt ideiglenes menedékhelyen, tornatermekben, iskolákban, templomokban.

Dilma Rousseff brazil elnök kedden felkereste Espírito Santo katasztrófa sújtotta területeit és kormányzati segélyt ígért a károsult családoknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.