Csaknem végzetes volt az áramütés

Feszültség alá került a koax - kis híján odaveszett a kábelszerelő

Csaknem végzetes áramütést szenvedett egy kábelszolgáltató cég alkalmazottja Szekszárdon. Az ügyben vádemelési javaslattal zárták le a nyomozást.

2013.11.10 08:47ma.hu
Fotó: MTI, archív

Meghibásodott tévékészülékhez hívták ki egy kábelszolgáltató cég két munkatársát egy szekszárdi lakáshoz, 2012. júniusában. A hiba keresése közben az egyik szakember szabad kézzel megfogott egy olyan kábelt, amelyben elvileg nem lehetett volna feszültség. Ennek ellenére a férfi kis híján halálos áramütést szenvedett, újra kellett éleszteni.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetése miatt indított eljárást, ismeretlen tettes ellen. A nyomozásba bevont szakértők megállapították, hogy a kábelszolgáltató cég munkatársai a szakmai szabályoknak megfelelően jártak el. Az áramütésnek az volt az oka, hogy a lakás egyik helyiségében szabálytalanul szerelték a villamos hálózatot, a földelést hibásan kötötték be. Emiatt a tévéből kijövő koax kábel is feszültség alatt volt.

A lakás elektromos rendszerét öt évvel korábban újították fel. A munkát végző villanyszerelőket gyanúsítottként hallgatták ki, akik panasszal éltek a gyanúsítás ellen. Véleményük szerint ha ők hibáztak volna, akkor nem évekkel később jelentkezik a probléma. A szakértői vélemény viszont ezt cáfolta, a szakértő szerint akár öt évig is fennállhatott a veszélyhelyzet.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság ez alapján a fenti bűncselekménnyel továbbra is a két villanyszerelőt gyanúsítja. A nyomozati iratokat vádemelési javaslattal 2013. november 7-én küldték meg a Szekszárdi Járási Ügyészségnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.