Főként külföldieknek

Kiskorú fiúkat "szervíroztak" meglett férfiaknak - vádemelés a pedofilhálózat ellen

A vádlottak 17 fiatal fiút vettek rá arra, hogy a külföldi férfiakkal szexuális kapcsolatot létesítsenek.

2013.09.23 11:57Havariapress
Fotó: MTI, archív

A Budapesti I. és XII. kerületi Ügyészség Gyermek- és Ifjúságvédelmi Részlege az Újpesten leleplezett ,,pedofilhálózat ügyben" tizennyolcadik életévét meg nem haladott személy sérelmére elkövetett kerítés és más bűncselekmények miatt 11 emberrel szemben vádat emelt a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

A vádirat szerint az első- és másodrendű vádlott, részben a harmadrendű vádlott közreműködésével, 2006 augusztusa és 2011 novembere között jellemzően 14. életévét már betöltött fiúkat szereztek meg fajtalankodásra külföldi férfiaknak.

Az elsőrendű vádlott a kiszolgáltatott élethelyzetben élő fiataloknak alkalmanként 20 ezer forintot ígért, ha szexuális kapcsolatba lép a megjelölt férfivel. A fiatalokat később további pénz ígéretével arra is rávette, hogy mutasson be neki hasonló korú ismerőseit is.

A vádlottak a módszerrel 17 fiatal fiút vettek rá arra, hogy a külföldi férfiakkal szexuális kapcsolatot létesítsenek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.