Marokkó, Spanyolország

Visszavonta a kegyelmet a király a pedofiltól

A sokakkal együtt amnesztiában részesített férfi azonban már nincs Marokkóban.

2013.08.05 10:28MTI

A marokkói király visszavonta a kegyelmet vasárnap egy spanyol pedofil bűnözőtől, két nappal azután, hogy a döntés ellen több száz fős lázongó tömeg tiltakozott a rabati parlament előtt.

A sokakkal együtt amnesztiában részesített férfi azonban már nincs Marokkóban.

A spanyol külügyminisztérium által Daniel Galván Vinaként azonosított 64 éves férfit 2011 szeptemberében 30 év börtönre ítélték az észak-afrikai országban legkevesebb tizenegy, 4 és 15 év közötti gyermek ellen elkövetett nemi erőszakért, amit filmre is vett.

A királyi palotának az állami hírügynökség által vasárnap ismertetett közleménye szerint a VI. Mohamed visszavonta a kegyelmet a spanyol férfitól, tekintettel az általa elkövetett bűncselekmények súlyosságára. A közlemény arra is kitér, hogy az igazságügy-miniszter az ügyet meg fogja vitatni spanyol kollégájával.

Galván ugyanis - amint Musztafa Ramid tárcavezető közölte - már csütörtökön elhagyta az országot, miután kiutasították.

Az ügy nagy felháborodást keltett Marokkóban. A parlament előtt tüntetők pénteken azt követelték, hogy a Galvánt vitessék vissza az országba és töltessék vele le a büntetését.

VI. Mohamed múlt kedden több mint ezer elítéltet részesített amnesztiában, trónra kerülésének 14. évfordulója alkalmából. A pedofil férfi egyike volt annak a 48 Marokkóban bebörtönzött spanyol állampolgárnak, akik számára János Károly spanyol király kért kegyelmet múlt havi marokkói látogatása során.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.