Sokkoló adat

Évente 270 ezer embert gázolnak el a világban

Évente több mint 270 ezer embert gázolnak halálra a világon, ez a közúti balesetekben elhunyt áldozatok 22 százaléka - derült ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) csütörtökön kiadott statisztikájából.

2013.05.02 21:28MTI

Az ENSZ szakosított ügynöksége felszólította a világ országait, hogy tegyenek konkrét lépéseket a szám radikális csökkentésének érdekében. Ez a téma áll a középpontjában a május 6. és 12. között tartandó nemzetközi közlekedésbiztonsági hétnek is. Az egyhetes rendezvénysorozat - amelyhez 70 ország csatlakozott - abba a kampányba illeszkedik, amelynek célja, hogy ebben az évtizedben világszinten ötmillióval csökkenjen a közúti balesetek halálos áldozatainak száma.

A WHO javaslatokat is tett a nemzetközi hét alkalmából. Ajánlja egyebek között a kerékpárosokra vonatkozó szabályozás szigorítását, a gyalogosok közlekedésének biztonságosabbá tételét az autóforgalom elkerülésével, például aluljárok létesítésével, valamint a forgalom elterelését és lassítását a legveszélyesebb utakon. A statisztika szerint a gyalogosok számára a legveszélyesebb régió Afrika, ahol a balesetben elhunytak 38 százaléka gázolás áldozata.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.