Nem tartotta magát bűnösnek

Győri kettős gyilkosság: önvédelemre hivatkozott a vádlott

Beismerte, hogy lőtt, de önvédelemre hivatkozva nem tartotta magát bűnösnek elsőfokú perének szerdai kezdetekor tett nyilatkozatában a Győri Ítélőtáblán az a helyi presszós, aki tavaly áprilisban vita közben lelőtt két férfit.

2013.04.17 10:12MTI

Halálfélelme volt, azért várta az őt egy előző esti kijelentése miatt elszámoltatni akarókat duplacsövű vadászpuskával az utcán - mondta. Fenyegetően léptek fel vele szemben, túlzottan magabiztosak voltak, a fegyvert pedig azért biztosította ki, mert úgy gondolta, hogy egy csőre töltött puska "sokkal nagyobb biztonságot adhat" - tette hozzá a vádlott. 

A későbbi első áldozat - akit akkor lőtt le, amikor közeledett hozzá - azért vonta őt felelősségre reggel telefonon, mert fülébe jutott: előző este azzal vádolta őt, hogy eltiltotta ismerőseit a családi háza aljában működtetett vendéglátóhelytől - folytatta a vádlott. Az első áldozatot - akit gyerekkora óta ismert, de kapcsolatuk évekkel ezelőtt megromlott - a környéken "félve tisztelt" emberként jellemezte. 

A másodikról pedig - akit azután lőtt le, hogy már menekülni kezdett, és beugrott a kocsiba - úgy nyilatkozott, hogy "a győri alvilág zsoldos katonája" volt, aki pénzért bármire képes. Azért lőtt, mert attól tartott, a férfi fegyvert keres az autóban - magyarázta tettét. Csak fokozta az idegességét, hogy ő is megjelent a helyszínen, erre ugyanis nem számított - tette hozzá. Megbánta, amit tett - jelentette ki, a bíró kérdésére pedig közölte, hogy ha ma hasonló helyzetbe kerülne, megpróbálna kitérni a támadás elől. 

A vádlott hangsúlyozta: csak el akarta riasztani a két férfit, de hangos vitájukban "patthelyzet" alakult ki, és csak azután tüzelt, hogy megfenyegették: visszajönnek, amikor nem lesz nála puska. Ezért saját és családja életét, testi épségét féltette - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.