Zalában fogták el a terjesztőt és a vevőt

Az autópályán adták el a drogot

Előzetes letartóztatásba került három budapesti férfi, aki közül kettőt az M7-es autópálya zalai szakaszán értek tetten kábítószer eladása közben a rendőrök.

2013.03.27 14:59MTI

Szukics Ferenc, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója elmondta: a rendőrök a sztráda zalakomári pihenőhelyénél múlt pénteken ellenőriztek egy autót, amelyben a sofőrön kívül még egy férfi ült. A sofőr éppen eladni készült az utasnak 228 grammnyi kábítószer-tartalmú növényi származékot, amelyet az autóban foglaltak le.

A 33 éves K. Balázs és a vevő, a 37 éves L. György budapesti lakos elfogása után házkutatásokat tartottak náluk. Az eladónál további kábítószergyanús növényi törmeléket, valamint a csomagoláshoz szükséges eszközöket találtak, valamint csaknem félmillió forint készpénzt.

Eljutottak a rendőrök az eladó kapcsolatához is, a 33 éves J. Lászlóhoz, az ő XX. kerületi családi házának pincéjében kannabiszültetvényre bukkantak, ahol 14 szál élő növényt és 55 növényi szárat is találtak. A termesztő felkészültségére jellemző, hogy a világítást, az öntözést, a tápoldatos ellátást és a szellőztetést számítógépes vezérléssel biztosította - mondta el a bűnügyi igazgató.

A három férfit a Zalaegerszegi Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság kábítószerrel visszaélés megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

Szukics Ferenc az MTI kérdésére elmondta azt is: egyelőre vizsgálják, hogy a budapesti eladó és vevő miért éppen Zalában akarta lebonyolítani az üzletet, vizsgálják továbbá a grammonként átlagosan ezer forint piaci értékű kábítószer terjesztésének láncolatát is. Kérdésre hozzátette: a vevőnek már volt bírósági ügye, vagyon elleni bűncselekmények miatt.

Az MTI más hivatalos forrásból úgy tudja: a vevő - akinek számos hasonló ügye volt korábban - valószínűleg rablási szándékkal beszélte meg a találkozót az eladóval.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.