Begyűjtött betörők

Sorra járták a házakat a rablók

Zsebből került elő négyszázezer értékben ékszer, a tetten ért rablók közül kettőt a TEK fogott el.

2013.03.14 11:46ma.hu

A Debreceni Rendőrkapitányság nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást H. Sándor 30 éves nyíregyházi, K. Arnold 23 éves, L. Csaba 37 éves, valamint O. Vilmos 35 éves hajdúszováti lakosok ellen. A rendelkezésre álló adatok alapján a négy gyanúsított hat lakás betörést követett el Debrecen területén. Valamennyi esetben a reggeli órákban törtek be a házakba, miután kifigyelték, hogy a család otthonukból dolgozni indult.

A társaság két tagját a járőrök 2013. január 18-án reggel egy betörésen érték tetten a debreceni Homokkert városrészben. Ruházatuk átvizsgálásakor zsebükben megtalálták a házból eltulajdonított, közel 400 ezer forint értékű ékszereket. A két elfogott férfit előállították, majd gyanúsítotti kihallgatásukat követően őrizetbe vették. H. Sándor és K. Arnold gyanúsítottak letartóztatását a bíróság elrendelte.

Az ügyben bevezetett nyomozati cselekmények és elvégzett adatgyűjtés alapján a helyszínről elmenekült két társukat is beazonosították a nyomozók. A beszerzett adatok alapján valószínűsíthető volt, hogy fegyverrel rendelkeznek, támadásuktól tartani lehetett, ezért elfogásukhoz szükségessé vált a speciális szaktudással rendelkező Terrorelhárítási Központ munkatársainak felkérése. A rendőrök 2013. március 12-én hajnalban hajdúszováti lakásában elfogták L. Csabát, akit a Debreceni Rendőrkapitányságra állítottak elő. A betörésben közreműködő O. Vilmost 2013. március 13-án kora reggel fogták el a debreceni nyomozók. 

A Debreceni Rendőrkapitányság a további eljárást L. Csaba és O. Vilmos hajdúszováti lakosokkal szemben őrizetbe vételük mellett folytatja le és előterjesztést tesz előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.