Elzárták a gázkazánt

A katasztrófavédelem hatósági eljárást indított a tömeges iskolai rosszullét ügyében

A XIX. kerületi Gábor Áron Általános Iskolában történt tömeges rosszullét körülményeit hatósági eljárás keretében vizsgálja a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

2013.02.14 17:02MTI

Kisdi Máté, a katasztrófavédelem szóvivője hozzátette: a Fővárosi Gázművek az iskola egyik nagyteljesítményű gázkazánját elzárta, és azt csak a felülvizsgálat után helyezik újra üzembe. Ez azonban az iskola fűtését nem érinti. Az iskola két épületből áll.
 
Az elzárt gázkazán a tornatermi épületszárnyban van, amelyhez csak a tornateremhez tartozó öltözők meleg vizét biztosítja. A tornateremben és az iskola egész épületében zavartalanul folyhat tovább a tanítás - mondta Kisdi Máté. A XIX. kerületi Gábor Áron Általános Iskolában tizennégy diák és egy tanár lett rosszul csütörtökön. 

Kisdi Máté korábban azt mondta: a tűzoltóság nem mért határérték feletti szén-monoxid-szintet az intézményben. A műveleti labor és az orvosi szolgálat műszerei a helyiségekben, illetve a megvizsgált diákok és a tanár szervezetében sem mutattak ki határértéken felüli szén-monoxid-szintet. A tornaterem öltözőjének melegvíz-ellátását biztosító gázbojler használatát a kémény felülvizsgálatáig megtiltotta a katasztrófavédelem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.