A Miskolci Munkaügyi Bíróság ítélete

Visszahelyeznek két kényszernyugdíjba küldött bírót

Jogerőre emelkedett két Hajdú-Bihar megyei bíró munkaügyi perében a Miskolci Munkaügyi Bíróság ítélete, mely szerint a két bírót vissza kell helyezni eredeti beosztásába.

2013.02.13 12:19Havariapress

Jogerőre emelkedett két Hajdú-Bihar megyei bíró munkaügyi perében a Miskolci Munkaügyi Bíróság ítélete. A bíróság kimondta, hogy a két felperest, bírói tisztségébe, eredeti beosztásába kell visszahelyezni. A Debreceni Törvényszék elnöke szerdán kezdeményezi a két bíró visszahelyezését, így az Országos Bírósági Hivatal elnökén keresztül kéri a két bíró köztársasági elnök általi kinevezését.

A Debreceni Törvényszéken összességében három bírót érintett a kényszernyugdíjazás, mindhárman munkaügyi bírósághoz fordultak. Egyikük esetében még nem született elsőfokú ítélet.

Az egyik érintett bíró a Debreceni Járásbíróság polgári ügyszakában ítélkezett és 63 éves korára tekintettel nyugdíjazták.

A másik bíró a Hajdúböszörményi Járásbíróság polgári ügyszakán tevékenykedett, ő kényszernyugdíjazása idején 64 éves volt. Mindketten eredeti beosztásukba kerülhetnek majd vissza, várhatóan március 15-i vagy április elsejei hatállyal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.