Más bűncselekményekkel is vádolják

Rohác azt állítja, külföldön volt a Fenyő-gyilkosság idején

Vallomást tett a Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásával gyanúsított Jozef Rohác, aki azt állítja, hogy külföldön volt a bűncselekmény idején és erre tanúi is vannak.

2013.02.04 09:15MTI

A Blikk című napilapnak Fülöp Tamás, Jozef Rohác ügyvédje megerősítette, hogy védence tagadta a gyilkosságot a vallomásában, és azt állította, tanúi vannak arra, hogy a bűncselekmény idején Szlovákiában volt.

Fenyő János médiavállalkozót 1998. február 11-én a II. kerületi Margit utcában, a Margit körút sarkán a piros lámpánál álló autójában, annak ablakán keresztül fejbe lőtték. A rendőrség még aznap megtalálta a tettes kesztyűjét, sapkáját és dzsekijét, valamint a fegyvert, egy Agram-2000-es típusú, hangtompítós géppisztolyt, amelyeket a tettes menekülés közben eldobott. Az elkövetés módja profi bérgyilkosra utalt.

Tavaly februárban Szlovákiában európai elfogatóparancs alapján vették őrizetbe férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő ölte meg Fenyő Jánost, továbbá a neve korábban felmerült több, az 1990-es években Magyarországon elkövetett robbantásos bűncselekménnyel, így a négy halálos áldozatot követelő budapesti Aranykéz utcai merénylettel összefüggésben is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.