A "bérgyilkoscsoportból" csak Rohác van életben?

Újabb nemzetközi elfogatóparancs a Rohác ügyben

Jozef Rohácot tartja az 1998-as, négy halálos áldozatot követelő Aranykéz utcai robbantás elkövetőjének a rendőrség; a férfi és vélt társa ellen újabb nemzetközi körözést adtak ki.

2012.07.26 11:40HavariaPress

Rohác továbbra is hallgat ügyeiben, a Magyar Nemzet információi szerint kizárható, hogy vallomásával segítette volna a leszámolások vizsgálatát.

Két újabb nemzetközi elfogatóparancsot is kiadott a napokban a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI), az egyik körözött a Fenyő János médiavállalkozó 1998. februári meggyilkolásával gyanúsított Jozef Rohác, a másik személy nevét azonban nem hozták nyilvánosságra. A hatóság az újabb elfogatóparancs alapjaként a szintén 1998-ban elkövetett, négy halálos áldozatot követelő Aranykéz utcai robbantást jelölte meg. A Magyar Nemzet úgy tudja, a másik keresett személy Jozef Hamala, aki a robbantásos merénylet előtt hamis papírokkal megvásárolta azt az autót, amelyben a tettesek elrejtették a távirányítású pokolgépet.

A lap úgy tudja, Hamala évekkel ezelőtt meghalt, az egykori bérgyilkoscsoportból már csak Rohác van életben. Rendőrségi forrásaik szerint Hamalát azért keresik mégis a magyar hatóságok, mert haláláról nem kaptak értesítést a szlovák társszervektől. A nemzetközi elfogatóparancs kiadása az első lépése annak a jogi procedúrának, amelyben hazánk Rohác újabb kiadatását kéri majd Szlovákiától. A férfit addig hivatalosan nem gyanúsíthatják meg az Aranykéz utcai robbantással, amíg északi szomszédunk ebben az ügyben is ki nem adta Magyarországnak. (Magyar Nemzet)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.