12 milióból

Adományból vásárol ultrahangos berendezést a Heim Pál Gyermekkórház

A Heim Pál Gyermekkórház Madarász utcai sebészeti részlegére kerülő életmentő, ultrahangos sebészeti vágóműszer és az azt támogató monitorrendszer beszerzésére 12 millió forintot adományozott az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány.

2013.01.24 17:52MTI

Az adományt az alapítvány kurátora, Farkas Erika adta át csütörtökön Nagy Anikónak, a budapesti gyermekkórház főigazgatójának. Az ultrahangos sebészeti kés - különleges vibrációs precizitásának köszönhetően - képes arra, hogy a daganatot milliméteres pontossággal, sértetlenül távolítsa el az ép szöveti környezetből. 

A beteg sejtek így nem kerülnek be a leukémiás gyermekek véráramlatába és nem terjednek tovább más ép szövetekre. Magyarországon jelenleg is mintegy 1500-2000 daganatos gyermek küzd az életéért. Az 1950-es években a rákbeteg gyermekeknek mindössze 10 százaléka élte túl a betegséget, ma már azonban - hála a modern gyógyászati eszközöknek - a daganatos gyermekek 75-80 százaléka sikeresen gyógyítható - közölte az alapítvány kedden az MTI-vel. 

Az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány 2003 óta több mint 486 millió forinttal támogatott különböző gyermekonkológiai centrumokat és családokat. A mostani összeget négy hónap alatt sikerült összegyűjteni, az adományhoz nagyban hozzájárult a Szerencsejáték Zrt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.