Öt gyermek a Heim Pál Gyermekkórházba került

Leszakadt a födém: több mint száz embert mentettek ki a IX. kerületben

Az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese közölte: a IX. kerületi Kén utcában leszakadt födém miatt megsérült kilenc ember közül valamennyiük sérülése könnyűnek minősül.

2011.09.22 06:59MTI

Valics Dezső elmondta: a négy gyereket és a csecsemőt a Heim Pál Gyermekkórházba szállították, a felnőttek közül egy nem szorult kórházi kezelésre.
   
Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője azt közölte, hogy az épületből több mint száz embert mentettek ki. Barta Ágnes, a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság szóvivője arról tájékoztatott, hogy ideiglenes befogadó állomásként a Timót utcában, egy középiskolát jelöltek ki, ahol a kimentettek közül 70 embert helyeznek el. Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője közleményben tudatta, hogy a többiek rokonokhoz, ismerősökhöz mentek.
   
Csütörtök kora hajnalban eddig tisztázatlan körülmények között szakadt le egy födém egy első emeleti lakásban. A baleset okát a tűzoltóság és a rendőrség is vizsgálja.
   
Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője korábban elmondta: egyelőre nem tudják mi okozta a födém leszakadását. A helyszínen gázszagot éreztek, de valószínűleg a födém leszakadása miatt sérült gázcső okozta ezt.
   
Az épületet áramtalanították és a gázt is elzárták, a leszakadt födém mindkét hálózatot sértette.
   
A Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság Veszélyhelyzeti Felderítő Szolgálata végzett a helyszínen méréseket. A mérések eredményei nem mutattak egészségre ártalmas értékeket. A helyszínen statikus is vizsgálatokat végez.
   
Az épületbe bejutva látható volt, hogy a lakás egyik helyiségében, feltehetően a konyhában szakadt le a födém.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.