Betörés a gyermekkórházba

Vandál pusztítás a Heim Pál Gyermekkórházban

Az ország kiemelt gyermekgyógyászati létesítményét, a Heim Pál Kórházat 2010. február 28-án megdöbbentő esemény érte.

2010.03.01 19:59napidoktor.hu

A nemzetközi és hazai gyermekgyógyászat kiemelkedő intézményébe betörtek, és igen értékes műszaki-technikai és informatikai eszközöket loptak el. Az éjszakai bűntett a kórház műszaki-technikai épületében történt, miközben a környező épületekben és ellátó helyiségekben kis beteg gyermekek gyógyítása zajlott. A rendőrségi nyomozás folyik, az anyagi kár igen jelentős.

A több milliós nagyságrendű bűntett során technikai eszközök, számítógépek és kiszolgáló műszerek tűntek el, a vandál pusztítás során az épületben is számottevő kár keletkezett. A kórház főigazgatója, prof.dr. Harmat György a Napidoktornak elmondta: az egyébként is nehéz anyagi helyzetben levő kórházat az anyagi károk mellett érzékenyen érintette a vandalizmus ténye, mindemellett a gyógyítás folyamatában és színvonalában a bűntény nem okoz semmiféle változást.

A kórház orvosai, gyógyítói továbbra is éjjel-nappal, felelősséggel végzik munkájukat, a kis betegek gyógyítását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.