Kábító hatású anyagot kevert a kávéba

Elfogták egy "itatós rablás" gyanúsítottját Budapesten

Elfogtak a fővárosban egy férfit, aki a gyanú szerint a társával együtt kirabolt egy embert, miután kábító hatású anyaggal kevert kávét itatott meg vele.

2013.01.24 15:29MTI

A BRFK a múlt héten sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet az úgynevezett itatós rablások veszélyeire. A csütörtöki közleményben az olvasható: az adatok szerint a gyanúsított és társa múlt szombat délután a Margit híd budai hídfőjénél lévő HÉV-aluljáróban cigarettát kérve megszólított egy férfit.
 
Áldozatukat beszélgetés közben kábító anyaggal kevert kávéval kínálták, azt a sértett megitta, majd elvesztette az eszméletét. A gyanúsított és társa ezt kihasználva elvették a mobiltelefonját és a készpénzét; a sértettet később kórházba kellett szállítani. A 48 éves gyanúsítottat kedden fogták el a II. kerületi nyomozók, a társát még keresik, elfogása érdekében a rendőrség a lakosság segítségét kérte. 

Az őrizetbe vett férfi ellen a II. kerületi kapitányság rablás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást, már kezdeményezték az előzetes letartóztatását. Az eset kapcsán a rendőrség arra hívta fel a figyelmet, hogy az elkövetők többnyire szórakozóhelyeken választják ki áldozataikat. Barátságos vagy szexuálisan kihívó viselkedésükkel hamar a leendő sértett bizalmába férkőznek, akinek ittassága nehezíti a helyzet felismerését. 

A bűnözők a szórakozóhelyen vagy a lakására elkísérve megfosztják áldozataikat az értékeitől, ám az anyagi káron kívül annak egészségét, életét is veszélyeztetik. A hasonló esetek megelőzésére a rendőrség azt javasolta: ha egy baráti társaság szórakozni megy, akkor annak tagjai figyeljenek egymásra, és ne hagyják, hogy társuk ittas állapotban egyedül induljon haza. 

Aki mégis egyedül megy haza, annak érdemes taxival utaznia - fűzték hozzá. A BRFK múlt kedden sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet az "itatós rablások" veszélyeire annak kapcsán, hogy elfogták egy erre szakosodott elkövetői csoport egy tagját. Az elkövetők egyik áldozata meghalt, mert a neki beadott, altató hatású szer alkohollal keveredve légzésleállást okozott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.