Elítélte állampolgárai elrablását

Munkacsoportot állított fel a japán kormány az algériai túszejtés kezelésére

Elítélte állampolgárai elrablását és különleges munkacsoportot állított fel az algériai túszejtés kezelésére a japán kormány csütörtökön.

2013.01.17 09:36MTI

A kabinet azt is közölte, hogy a japán külügyminisztérium Algériával, Norvégiával és az Egyesült Államokkal is egyeztetéseket folytatott a kérdésben.
   
Az észak-afrikai országban szerdán iszlamista fegyveresek megtámadtak egy földgáz-kitermelő telepet, és túszul ejtettek több mint 40 külföldi szakembert, két embert pedig megöltek. A túszejtők a Maliban tartó francia intervenció beszüntetését követelték.
   
Abe Sindzó japán kormányfő közölte, hogy a szigetország "nem fogja eltűrni" a történteket, és a többi érintett országgal együttműködve a túszok mielőbbi szabadon bocsájtásáért fog dolgozni.
   
A kabinet azt nem volt hajlandó elárulni, hogy hány japán állampolgár esett a fegyveresek fogságába. Sajtóértesülések szerint a JGC japán mérnöki cég három-öt dolgozója van az elraboltak között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.