Autóból lopta a fegyvert és a lőszert

Tizenkét és fél év fegyház fegyveres rablásért

Első fokon tizenkét és fél év fegyházbüntetést szabott ki kedden a Debreceni Törvényszék egy a férfira, aki 2009-ben kétszer is fegyverrel rabolt ki egy mikepércsi pénzintézetet.

2013.01.22 15:06MTI

A 30 éves vádlott egy munkahelyi üzemi baleset után táppénzre került, így nem tudta fizetni banki hitelét és egy közigazgatási bírságot, összesen 2,9 millió forintot.

A vád szerint a férfi, miután korábban egy besenyőteleki vadászház udvarán álló autóból lopott el egy duplacsövű sörétes vadászfegyvert és lőszert - fegyvertartási engedélye egyébként nem volt -, 2009. november 18-án a mikepércsi pénzintézethez ment. Símaszkot húzott a fejére, és az ügyféltérben a fegyvert a kirendeltség vezetőjére fogta. Két alkalmazott kinyitotta a széfet, és átadta a benne lévő 3 millió 850 ezer forintot. A vádlott bepakolta a pénzt egy sporttáskába, az autójához futott és elhajtott.

Tizenkét nappal később ugyanahhoz a pénzintézethez visszatérve fegyver elővétele nélkül követelt pénzt, de az időzáras széfet nem tudták kinyitni. Az egyik ügyféltől vett el végül 80 ezer forintot, majd távozott.

Az időközben értesített rendőrség rövidesen Hajdúszoboszló közelében elfogta a menekülő férfit.

A bíróság a vádlottat háromrendbeli fegyveres rablás, lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés, hatrendbeli lopás és ötrendbeli okirattal visszaélés miatt ítélte tizenkét és fél év fegyházbüntetésre, valamint 3 millió 850 ezer forint értékben vagyonelkobzást is elrendelt.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a védő és a vádlott részben felmentésért, részben enyhítésért fellebbezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.