Több milliárdos kárt okozhattak

Előzetesben a befektetési csalás gyanúsítottjai

Kedvező befektetési lehetőség ígéretével százakat becsapva több milliárdos kárt okozhattak azok a napokban előzetes letartóztatásba került gyanúsítottak, akik ellen több rendbeli csalás bűntette miatt folytat eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda.

2012.11.29 10:43MTI

 Az előzetes letartóztatásba helyezett két budapesti lakos - a 32 éves F. Attila, a 47 éves H. Izabella - és a szabadlábon védekező 29 éves T. Szabolcs, valamint még ismeretlen társaik több száz sértettnek okoztak kárt azzal, hogy kedvező befektetési lehetőséget, kiemelt, 10-50 százalék közötti hozamot ígérve vettek át különböző pénzösszegeket.
   
A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottaknak - akik egymillió forinttól tízmilliókig terjedő összegeket vettek át - a pénz befektetésére szándékuk, lehetőségük nem volt, valódi befektetői tevékenységet nem végeztek. A bűncselekmény elkövetésével okozott teljes kárérték több milliárd forint is lehet - írta közleményében a rendőrség. Hozzátették, hogy a több százra tehető sértetti kör feltérképezése, valamint az álbefektetésekkel okozott kárérték pontos megállapítása folyamatban van.
   
A Népszabadság csütörtökön arról írt, hogy legalább 4-4,5 milliárd forintot gyűjtöttek az álbrókerek másfél év alatt egy nagykátai kötődésű ikerpár által irányított budapesti központú befektetésgyűjtő szervezetnek. A lap szerint a híres és gazdag befektetők többsége, valamint azok, akik túlságosan hangosan követelték a pénzüket, és rendőrséggel vagy erőszakkal fenyegetőztek, egy ideig határidőre meg is kapták a pénzüket. A többség - becslések szerint 1000-1200 emberről lehet szó - azonban már az első befektetése után sem kapott hozamot vagy messze nem annyit, amennyit ígértek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.