Szigorú ellenőrzést vezetnek be

Többmilliós bírság az UBS-nek brókercsalás miatt

Közel 30 millió font sterling bírságot rótt ki a brit pénzügyi felügyelet a svájci UBS bankcsoportra a tavalyi brókerbotrány miatt.

2012.11.26 10:05MTI

A svájci pénzügyi felügyelet pedig szigorú ellenőrzést vezet be az UBS-nél. Az azóta elvégzett vizsgálat megállapításai szerint a ghánai születésű Kweku Adoboli 2008 októbere és 2011 szeptembere között összesen 2,3 milliárd dollárnak megfelelő veszteséget okozott a UBS londoni részlegében végrehajtott "csalárd és felelőtlen" tranzakcióival, amelyek értéke messze meghaladta a személyére megszabott limitet. A brókert a múlt héten hétévi börtönbüntetésre ítélték. 

A brit felügyeleti hatóság hétfői közlése szerint az UBS "kockázatkezelési rendszerében és az ellenőrzésben tapasztalt hibák" miatt rótta ki a bírságot a legnagyobb svájci bankra. A svájci FINMA pénzügyi felügyelet pedig úgy döntött, hogy az UBS-nek a következő években engedélyeztetnie kell minden nagyvolumenű új üzleti kezdeményezését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.