Biztos, hogy hamisított a felszámolóbiztos

Végre lebukott: sosem szerzett doktori oklevelet

Sosem szerzett doktori oklevelet, személyi igazolványában mégis szerepelt ez a cím annál a szegedi felszámolóbiztosnál, akit csütörtökön hallgatott ki gyanúsítottként a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya.

2012.03.09 08:08ma.hu

A megalapozott gyanú szerint a 46 éves férfi 2008-ban bement az egyik okmányirodába, ahol bemutatott egy egyetemi doktori oklevelet, majd kérte a doktori cím bejegyzését a közhiteles nyilvántartásba és a személyi igazolványába.

A hivatal ennek eleget is tett. A férfi ezután közel félszáz büntetőügyben szerepelt, mint szakértő, ahol a jegyzőkönyvekben doktorként tüntették fel. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya azonban időközben megállapította, hogy az okmányirodához benyújtott doktori oklevelet nem a gyanúsított részére állították ki, sőt a részére sosem állítottak ki ilyen okiratot.

A férfi ellen közokirat-hamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.