Nehezen jött, könnyen ment a pénz

Százhúszezer forintba került a férfinek, hogy segíteni próbált

Pillanatok alatt 120.000 Ft-ot lopott ki egy ismeretlen személy március 1-jén annak a csöglei férfinak a pénztárcájából, akit pénzváltás ürügyén szólított le egy pápai áruház parkolójában.

2012.03.08 16:33ma.hu

A trükkös csaló 500 Ft apró beváltására kérte a 68 éves sértettet. Ő segítőkészen elő is vette a tárcáját, de nem talált benne ötszázast. Az idegen azonban nem tágított, és egy hirtelen mozdulattal átöntötte a nála levő fémpénzeket az idős férfi markába, majd belenyúlt a bukszába. Végül ő is megállapította, hogy a papírpénzek között nincs a keresett címlet, ezért visszavette az aprót és távozni készült.

A sértett rosszat sejtve ellenőrizte a pénztárcája tartalmát és azonnal észrevette, hogy abból eltűnt az otthon magához vett 120.000 Ft. Felszólította a tolvajt, hogy adja vissza az ellopott összeget, de az mindent tagadott. Mialatt a károsult beütötte telefonjába a rendőrség hívószámát – ami szemüveg nélkül lassan ment –, az elkövető elsomfordált.

A pénz eltulajdonítása igencsak hátrányosan érintette a károsultat, hiszen azt hosszú idő alatt spórolta össze feleségével együtt. Azért utazott Pápára, hogy 20 éves traktorjához alkatrészeket vásároljon. Részére a feljelentést rögzítő nyomozó áldozatsegítő támogatás igénybevételéhez szükséges igazolást állított ki. 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.