Kiürítik a környező házakat

Gránátot találtak az Újszász-Szolnok közötti vasútvonalon

A Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezredének kommunikációs tisztje közölte: egy nyolc centiméter átmérőjű aknagránát került felszínre csütörtökön az újszászi vasútvonal mentén végzett földmunkák közben; az újszászi állomás várhatóan 16 óráig nem indít és nem fogad vonatokat.

2012.03.08 14:56MTI

A rendőrség nem sokkal korábban közölte, hogy feltehetően aknavetőgránátot találtak a pályafelújítási munkálatok során. 

Várkonyi Melinda tájékoztatása szerint a robbanótest beazonosításának idejére a katasztrófavédelmi szakemberek és a rendőrök mintegy 150 méter sugarú körben kiürítették az épületeket, majd lezárták a területet. A kommunikációs tiszt közlése szerint ugyancsak lezárták a Jász utcai vasúti átjárót, illetve leállították a Budapest Keleti pályaudvar és Szolnok közötti vasúti közlekedést.
   
A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságának közleménye szerint a hatósági intézkedés végéig – várhatóan 16 óráig – az újszászi állomás nem indít és nem fogad vonatokat, emiatt a Budapest–Újszász–Szolnok vonalon közlekedő vonatok átlagosan 20-30 perccel hosszabb menetidővel közlekednek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.