Bombák, régészek

Második világháborús gránátot találtak a Kossuth téren

Második világháborús aknavetőgránátot találtak csütörtökön a budapesti Kossuth Lajos tér északi részén, ahol a tér átalakítását megelőző közmű- és régészeti feltárás előkészítése zajlik.

2012.03.08 12:12MTI

A robbanószerkezetet a helyszínről elszállították, és megkezdték a terület tűzszerészeti átvizsgálását.

A fővárosi Kossuth Lajos tér átépítésének előkészületeit február 26-án kezdték meg. Ennek első lépéseként elkerítették a tér Országháztól északra, a Jászai Mari tér felé eső részét, ezen a területen találták a gránátot.

A tervek szerint a tér ezen részén alakítják ki azt a 400-500 férőhelyes mélygarázst és látogatóközpontot, amelyre korábban a parlament adott felhatalmazást.

A Ház döntése értelmében az 1944 előtti állapotok szerint rendezik a területet, ennek része lesz például, hogy a téren a villamosvonalon és a kerékpárúton kívül megszűnik a közúti közlekedés. Az átalakítások a tervek szerint 2014 májusáig készülnek el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.