Háborús arzenál Pusztaszabolcson

Kézigránát a családi házban

Töltényeket, két kézigránátfejet és -nyelet, egy úgynevezett ködkézigránátot, valamint karabély- és vaklőszereket találtak a dunaújvárosi rendőrök és a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai egy pusztaszabolcsi családi házban.

2012.03.02 17:20MTI

R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a házkutatást megelőzően a rendőrséghez bejelentés érkezett, miszerint a pusztaszabolcsi ingatlanon illegálisan tartott lőszerek, honvédségi gránátok vannak.
   
Az akció biztonságos lebonyolításához az ügyben illetékes dunaújvárosi rendőrök a TEK szakembereinek a segítségét kérték, s az akció során elfogták és előállították a házban élő 19 éves fiút és annak 36 éves édesanyját.
   
A megtalált fegyverzeti anyagokat a házkutatásban részt vevő szakértők megvizsgálták. A kézigránátfejeket azonban további szakértői vizsgálatnak vetik alá, mivel a helyszínen nem volt megállapítható, hogy azok tartalmaznak-e robbanóanyagot.
   
A lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntett miatt gyanúsítottként kihallgatott fiú és anyja a lefoglalt tárgyakról azt mondta, azokat a jelenleg kamionsofőrként dolgozó apa vitte haza az 1990-es évek elején a sorkatonai szolgálatából. A férfi jelenleg külföldön tartózkodik, így őt csak később, a hazaérkezése után hallgathatják ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.