Tűz a Budakeszi úton

Lángba borult egy régi villa tetőszerkezete Budapesten

Leégett egy kétlakásos műemlék villa tetőszerkezete szombat este a budapesti Budakeszi úton, a lakókat ki kellett költöztetni.

2012.02.12 08:11MTI

Az épületben heten tartózkodtak, hat lakó a saját lábán hagyta el a villát a tűz kitörése után, egy idős nőt pedig a tűzoltóknak kellett kihozniuk. A tüzet eloltották, senki sem sérült meg, de a ház lakhatatlanná vált - mondta Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.
   
A tűzoltók kértek a helyszínre a BKV-tól egy melegedőbuszt, hogy a lakók biztonságban legyenek a hideg időben. A lakók közül hárman találtak maguknak szálláslehetőséget, az idős nőt kórházba vitték, a maradék három embernek pedig a II. kerületi önkormányzat keres szükségszállást - tette hozzá a szóvivő.
   
Láng Zsolt (Fidesz-KDNP), a kerület polgármestere a helyszín bejárását követően arról tájékoztatott: a műemléki épületben önkormányzati lakások voltak, ezért szükséglakások megnyitásáról intézkedett, hogy a kiköltöztetett lakóknak legyen hová menniük.

Leégett egy villa tetőszerkezete Budapesten Fotó: MTI

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.