Nem tért vissza

Eltűnt a szem elől - nyoma veszett a balatoni korcsolyázónak

Nem találták a badacsonytomaji tűzoltók azt a korcsolyázót, aki a Balaton déli partjáról indult az északi felé szombaton nem sokkal dél után.

2012.02.11 22:39MTI

Sztanke Zoltán, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese kora este elmondta: hogy a tűzoltók jégről mentő felszereléssel, hőkamerával a befagyott Balaton közepéig gyalogoltak, ám a korcsolyázót nem találták, így visszatértek a tűzoltóságra.

Horváth László a Siófoki Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője közölte, Fonyódon a jégkarneválról korcsolyázott el egy férfi Badacsony irányába, akit egy idő után szem elől tévesztettek, de mivel senki nem értesítette eddig a rendőrséget, hogy eltűnt volna hozzátartozója, nem keresik eltűntként. Mint a rendőrkapitány elmondta, dél körül a kijelölt jégpályáról a nyílt jég felé korcsolyázó férfit figyelmeztették hangosbemondón, hogy térjen vissza saját érdekében, de ezt nem tette meg. Ezzel semmiféle szabálysértést nem követett el, hiszen saját felelősségére bárki a jégre mehet, ha az kellően stabil, és a látási viszonyok is megfelelőek - tette hozzá.

A jégkarneválon részt vett egy rendőr is, ő figyelmeztette kollégáit, hogy tartsák szem előtt a befelé korcsolyázó embert, akit a havazásban mintegy másfél kilométerre a parttól szem elől tévesztettek. A vízirendészek ezt követően szóltak északi partnereiknek, hogy kísérjék figyelemmel, ha felbukkan a korcsolyázó, de nem volt szükség riasztásra. Az esetről értesülő tűzoltók biztonság kedvéért ennek ellenére keresni kezdték a korcsolyázót, aki a délelőtti hóesésben akárhol visszatérhetett a partra, de akár át is szelhette a Balatont.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.