17 ember vált otthontalanná

Leégett a gyöngyöspatai cigányvajda háza

A tűzoltók nem sokkal hét óra után eloltották azt a tüzet, ami id. Farkas János, a gyöngyöspatai vajda házában ütött ki szombaton este; a férfi korábban a gyöngyöspatai cigány önkormányzat elnökének tisztét töltötte be.

2012.02.11 21:57MTI

A tűz miatt keletkezett károk következtében 17 ember vált otthontalanná - mondta  id. Farkas János.

Közlése szerint a tűz és az azt követő oltás nyomán leégett, illetve elázott az egész épület, ezért rokonoknál ismerősöknél húzzák meg magukat. Azt nem tudják, hogy a tűz mitől keletkezett, várják a vizsgálat eredményét - tette hozzá.

A gyöngyösi tűzoltók három, a hatvaniak pedig egy szerkocsival vettek részt a lángok megfékezésében - közölte Antal Erika, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

A tűzvizsgálat szombaton este még zajlott; várhatóan hétfőn készül el arról a jelentés - mondta Antal Erika.

Gyöngyöspata azt követően került a közfigyelem középpontjába, hogy az elmúlt év tavaszán etnikai jellegű feszültség alakult ki a településen. Az események fontos szereplőjévé vált, a helyi cigányság által vajdaként tisztelt Farkas János.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.