Elmaradt a számlaadás a magánklinikán

Ez fájni fog: Columbóként buktatta le "Brinkmannékat" a NAV

Inkognitóban ellenőriztek az adóellenőrök egy újabb magánklinikát a fővárosban és ismét nem kaptak bizonylatot a kezelés ellenértékéről.

2011.11.24 08:54ma.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai folytatják a szolgáltató szektor korábban kevésbé ellenőrzött ágazatai, például a magánorvosi praxisok és luxusszolgáltatók vizsgálatát.
 
Az adóhatóság egyik adóellenőre derékfájásra hivatkozva jelentkezett be egy budapesti fájdalom-centrumban praktizáló, szolgáltatását méltányos áron hirdető orvoshoz. A vizsgálat közben „párja” a rendelő előterében várakozott.
 
Az ötperces vizit közben a páciensként megjelenő adóellenőr először akkor lepődött meg, amikor egy adag fájdalomcsillapító injekciót kapott és csak ezután kérdezte meg tőle az orvos, allergiás-e valamilyen gyógyszerre.

A szolgáltatás 12 ezer forintba került, amit már az időközben behívott másik adóellenőr fizetett ki. Pár perc várakozás után a pár elköszönt, majd, mint Columbo nyomozó, az ajtóból visszafordultak.
 
Miután felfedték kilétüket, az orvos azzal védekezett, hogy ő adott volna nyugtát, de nem volt rá ideje. A nyugtatömb egy táska mélyéről került elő, szemmel láthatóan csak ritkán használták, noha az adózó heti több alkalommal rendelt, a váró pedig ez alkalommal is tele volt.
 
A jogszabály értelmében a nyugtaadási kötelezettség elmulasztása miatt akár egymillió forint bírság is kiszabható, és a mulasztó utólagos adóellenőrzésre is számíthat.
  

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.