Postán érkezett a kábítószer

Angyalpor Kínából, hasis Spanyolországból - Drogokat fogott a NAV

Az elmúlt napokban három esetben is találtak kábítószert a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a Postaforgalmi Szolgálati Helyre érkező postai küldeményekben.

2011.11.19 08:45ma.hu

Az első esetben a pénzügyőrök egy Kínából érkező csomagot választottak ki vizsgálatra. A csomagban telefontokba rejtett 126 gramm ismeretlen eredetű fehéres port tartalmazó zacskót találtak, amelynél az elvégzett kábítószer-teszt benzokain-gyanús anyagot mutatott ki. A benzokaint helyi érzéstelenítőkben használják.
 
A következő esetben - a postai alkalmazott jelzésére - egy Spanyolországból érkezett levélküldeményt vizsgáltak át a pénzügyőrök. A küldeményben 4 darab növényi gyantát tartalmazó zacskót találtak, melyek egy CD-tokban voltak elrejtve. Az anyag a Narcotestre mint hasisgyanta reagált.

Pénteken Kínából érkezett az a postai küldemény, amely ismeretlen eredetű 1014 gramm bruttó súlyú kristályos port tartalmazott. A kábítószer-kereső kutya pozitív jelzése után a pénzügyőrök küldeményt megbontották. A gyanús pornál a Narcotest-vizsgálat PCP-gyanús anyagot mutatott ki.
 
A PCP, más néven fenciklidin érzéstelenítő drog, köznapi nyelven angyalpor. Az 1950-es években szabadalmaztatták, intravénás érzéstelenítőként. Fogyasztása adalékként is rendkívül veszélyes, ingerlékennyé tesz.
 
A NAV mindhárom esetben visszatartotta a küldeményt, majd a rendőrségnél feljelentést tett ismeretlen tettes ellen visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.