Információkat adott ki a lányok futtatójának

Előzetesben a prostitúciót támogató rendőr

Előzetes letartóztatásba helyezte a Kaposvári Városi Bíróság azt a rendőrt, akit azzal gyanúsítanak, hogy pénzért rendőri intézkedésekről adott információkat egy lányokat futtató férfinak; a vesztegető "patrónust" is.

2011.11.18 14:15MTI

A rendőrt hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetéssel és hivatali visszaéléssel, míg a lányok futtatóját vesztegetéssel gyanúsítja az ügyészség - tájékoztatott Egerváriné Lucza Gyöngyi, a Somogy Megyei Főügyészség sajtószóvivője.
   
A rendőr, hivatali kötelességét megszegve, az elmúlt évben anyagi ellenszolgáltatásért folyamatosan tájékoztatta a prostituáltak "pártfogóját", hol és mikor számíthatnak rendőri ellenőrzésre.
   
A rendőrt azzal is gyanúsítják, hogy a nyilvántartásából lekérdezte egy személygépkocsi adatait, majd tájékoztatást adott arról az érintettnek, hogy a számára jogtalan előnyt biztosítson. A gyanúsításban az is szerepel: a rendőr az egyik kapitányságon indított büntetőügyben - ugyancsak jogtalan előnyt biztosítva - a feljelentett személyeket tájékoztatta a tervezett nyomozati cselekményekről, az ügyben keletkezett szakértői véleményről, valamint a feljelentő által elmondottakról - közölte az ügyészségi sajtószóvivő.

   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.