Gyalogosan kísérte a migránsokat a vezetőjük

Sétálva érkeztek a határsértők

Gyalogosan kísérte a 13 fős társaságot az a szerbiai férfi, akit tegnap az esti órákban fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség rendőrei Ásotthalom külterületén a tucatnyi határsértővel együtt.

2011.11.22 11:28ma.hu

Az egyenruhások igazoltatták a sötétben igyekvő személyeket, akik között volt afgán, pakisztáni és nepáli állampolgár is. A férfiak nem tudták igazolni az ország területén való jogszerű tartózkodásukat, így idegenrendészeti eljárás indult velük szemben.

Meghallgatásuk során elmondták, hogy „vezetőjük” 200 euró fejében kísérte őket a határhoz, de nem jártak sikerrel. A szerbiai férfivel szemben - aki kihallgatása során bevallotta tettét -  embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőjárást a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.