Túlélőtúra elmebeteg módra

Üvegdarabbal vagdosta össze a gyerekeit - Kényszergyógykezelésen az apa

Elrendelte a Győri Ítélőtábla kedden jogerősen annak a férfinak a kényszergyógykezelését, aki egy "túlélőtúrán" 2009 nyarán egy üvegdarabbal megsebesítette a gyerekeit.

2011.11.22 10:46MTI

A tárgyalást az ügy szereplői, különösen a kiskorú gyermekek védelme érdekében zárt ajtók mögött tartották, annak végén - a rendelkező rész ismertetése után - Kovács Tamás bíró azt közölte: az indoklást is a nyilvánosság kizárásával ismerteti.
   
Így annyi tudható: az ítélőtábla tanácsa helybenhagyta az első fokú döntést, amely felmentette ugyan a férfit több emberen, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette kísérletének vádja alól, de elrendelte maximum 20 évig tartó kényszergyógykezelését.
   
Korábban az ügyben első fokon eljáró Veszprém Megyei Bíróság ítélete ellen a vádlott és védője fellebbezett, enyhébb minősítést kérve. Az akkor megállapított tényállás szerint a férfi 2009. július végén akkor öt- és nyolcéves fiaival Balatonalmádiban nyaralt, s ott azt közölte a gyerekekkel: "túlélőtúrára" mennek.

A kerítésen átmászva bevitte őket egy üresen álló nyaraló udvarára. Ott vésővel betörte a teraszajtó üvegét, egy üvegdarabbal mindkét gyermek jobb alkarját felvágta, majd a saját karját is megsebesítette. A gyermekeket ezután a fűbe lefektette anélkül, hogy a vérző sebeiket bekötözte volna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.