Előzetesben a kerítők

Kiskorú fiúk külföldieknek - Pedofil hálózatot buktattak le Újpesten

Nemzetközi pedofil hálózatot buktattak le a BRFK nyomozói. A már előzetesben lévő magyarok külföldi férfiak számára kerítettek kiskorú fiúkat szexuális szolgáltatás céljából.

2011.11.15 11:59ma.hu

2011. májusában figyelt fel egy általános iskolai tanár az egyik fiú anyagi körülményeinek, ruházatának indokolatlan mértékű változására.  Miután felmerült benne a gyanú, hogy diákjának egy idősebb férfi a párfogója, feljelentést tett a rendőrségen.

A BRFK Bűnügyi Főosztály Gyermek és Ifjúságvédelmi Osztály nyomozói adatgyűjtést követően találták meg azt a budapesti lakást, ahol a gyerekek nemi kapcsolatot létesítettek több alkalommal is külföldi férfiakkal. A 14 éves Zsolt is részese volt ennek, de a vele egyidős vagy éppen még fiatalabb fiútársait is magával vitte a magyar közvetítőjéhez. Az ilyen találkozók alkalmával ruhákat, újságot, DVD-t, pénz kapott, ha pedig vitt magával valakit, azért plusz pénz is járt. A 14 éves gyermek vallomása szerint G.R. 35 éves férfi szervezte be őt, egyeztette az időpontokat a lakásán, valamint tolmácsolta a külföldi férfiak kérését is.

A BRFK munkatársai felfigyeltek további 3 kiskorú fiúra is, akik a tanúkihallgatás során elmondták, hogy ők is rendszeresen nyújtanak külföldi férfiaknak szexuális szolgáltatást pénzért az újpesti lakásban, ahová vagy a közvetítő vagy a később a lakás tulajdonosaként azonosított férfi kísérte őket. Az egyik fiú, akit testvére szervezett be, nem csak Magyarországon, hanem a 35 éves szervező közreműködésével külföldön is létesített nemi kapcsolatot felnőtt férfiakkal.

A 2011. november 11-én az esti órákban tartott házkutatás során az újpesti lakásban a nyomozók lefoglaltak több számítástechnikai adathordozót, fényképezőgépeket, kazettákat, valamint előállították G.R-t és a lakás tulajdonosát D.B-t és egy külföldi férfit is. A magyar hatóságok felvették a kapcsolatot Németországgal, a nyomozás során várhatóan több másik európai ország is érintett lesz.

Az ügyben a további eljárást a magyar férfiak előzetes letartóztatása mellett 18. életévét meg nem haladott személy sérelmére elkövetett kerítés bűntettének gyanúja miatt a BRFK Bűnügyi Főosztály Gyermek és Ifjúságvédelmi Osztálya folytatja le.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.