Határsértőket buktatott le a hőkamera

Bújócska a töltés mentén és Ásotthalomnál

Hétfőn késő este és kedden reggel összesen 23 határsértőt fogtak el az egyenruhások Csongrád megye déli részén.

2011.11.15 09:30ma.hu

Hétfőn este nem sokkal 10 óra előtt az osztrák mobil hőkamera segítségével Kübekháza külterületén a vasúti töltés mentén, egy almáskert szélén megbújva találtak 3 férfire.

Közülük ketten pakisztániak, egy pedig afgán állampolgár, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták. Az egyik pakisztáni férfinek nem ez volt az első ilyen próbálkozása, így vele szemben büntető-, míg a többiekkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Nem sokkal éjfél után, ugyancsak a környéken további 5 illegális migránsra bukkantak a járőrök, akik közül egy pakisztáni, a többi afgán állampolgár.

23 óra után néhány perccel osztrák hőkamera segítségével Ásotthalom határában egy 15 fős csoportra figyeltek fel a rendőrök. A 10 pakisztániból, 3 indiaiból és 2 afgán állampolgárból álló társaság – mint kiderült – szintén illegálisan lépett az ország területére. Hárman közülük beutazási és tartózkodási tilalom hatálya alatt állnak, így velük szemben büntetőeljárás, a többivel szemben pedig idegenrendészeti eljárás indult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.