Vontatás közben eltörött a csapszeg

Átok ül a Liszt Ferenc repülőtéren: elszabadult egy Boeing 767-es

Megsérült egy használaton kívüli Boeing 767-200-as repülőgép a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren hétfőn, miután vontatás közben eltörött a vontató csapszeg.

2011.11.14 18:42MTI

Ezt közölte Bajkó Erika, a Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) kommunikációs vezetője. A nap során ez már a második földi baleset a repülőtéren.
   
A KBSZ-hez arról érkezett bejelentés, hogy a használaton kívüli, lendületben lévő repülőgép nekigurult a vontató járműnek, aminek következtében megsérült a gép bal hajtóművének háza - mondta.
   
Hozzátette, hogy miután ez nem minősül "repülési eseménynek", ezért nem indul vizsgálat.
   
Ugyancsak hétfőn a késő délelőtti órákban szintén a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren egy orosz személyzettel, utasok nélkül érkező, bermudai lajstromozású, Boeing 737-800 típusú repülőgép nekigurult egy ott parkoló, norvég lajstromban lévő, ugyanolyan típusú repülőgépnek.
   
Az orosz S7 Globus légitársaság által üzemeltetett Boeing javításra érkezett Budapestre. A gép bal szárnyának a vége eddig ismeretlen okból nekiütközött a Norwegian Air Shuttle légitársaság ugyancsak javítás miatt ott parkoló repülőgépének, a gép jobb oldali vízszintes vezérsíkjának (vagyis farokrészének).
   
A sérülések mértékét a burkolatok megbontása után lehet csak pontosan felmérni. Az esettel kapcsolatban a KBSZ független szakmai vizsgálatot indított - olvasható a KBSZ korábbi közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.