Vádat emeltek a kaposvári pedagógus ellen

Garázdaság: diákot pofozott az iskolaigazgató

Garázdaság és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy kaposvári általános iskola igazgatója ellen a kaposvári ügyészség; az intézményvezető májusban az óraközi szünetben a folyosón megpofozott egy diáklányt, aki visszabeszélt.

2011.11.14 15:16MTI

Fekete Róbert, a Somogy Megyei Főügyészség sajtószóvivője kifejtette: az igazgató - egy kaposvári férfi - a szünetben észrevett egy almadarabot, amelyet a tanulók közül valaki a folyosó falának dobott és otthagyott. Miután az ott lévő tanulók közül senki sem vállalta magára, hogy ezt őt tette, az igazgató egyre indulatosabban kérdezgette a sértettet - egy diáklányt - és osztálytársait, jelezve, nem hisz nekik, majd közölte: kijelöl pár tanulót, hogy szedjék fel az almát a földről.
   
A sajtószóvivő tájékoztatása szerint a diáklány ekkor felvette az almadarabot, elindult azzal a szemeteshez, közben azt mondta az igazgatónak: "Maga is itt volt és maga sem látta". Az igazgató ettől a megjegyezéstől még indulatosabb lett, a fiatalkorú sértettet a hajánál fogva visszarántotta, majd tenyérrel háromszor arcon ütötte, s közben felszólította: ismételje meg az előbbi mondatát. A lány ezt megtette, az igazgató ezután még legalább négyszer arcul ütötte őt.
   
A lánynak ekkor vérezni kezdett az orra, a vádlott azonban ennek ellenére tovább ütötte őt, végül közölte, hogy a tanuló megérdemelte, amit kapott, és legközelebb nem fog visszabeszélni - áll a közleményben, amely szerint a diáknak a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.