Megelőzték a baleset-megelőzést

Ellopták a pléh rendőrautót a 4-es főút mellől

Ismeretlenek elloptak egy pléh rendőrautót, amelyet a baleset-megelőzési program keretében a 4-es számú főút mentén Szajol és Törökszentmiklós között helyezett ki a rendőrség.

2011.11.02 15:55MTI

Pásztorné Kovács Ágnes, a helyi rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjének tájékoztatása szerint a pléh rendőrautót vasárnap szerelték le és tulajdonították el ismeretlen tettesek. A rendőrség lopás bűntett megalapozott gyanújával indított nyomozást az ügyben - tette hozzá.
   
A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint 4-es főút Jász-Nagykun-Szolnok megyei szakasza számít a legveszélyesebbnek a megyében: a statisztikák szerint évről évre itt történik a személyi sérüléssel járó balesetek tizede és a halálos karambolok 30-40 százaléka.

Az okok között a gyorshajtás és a szabálytalan előzés vezet. Ezért helyeztek ki még augusztus végén Szajol és Törökszentmiklós közötti, valamint Fegyvernek belterületi szakaszán egy-egy pléh rendőrt és pléh rendőrautót, amelyeket az éjszakai láthatóságért fényvisszaverő fóliával láttak el. További két pléh rendőr és -rendőrautó pedig a baleseti statisztikák második helyén álló 32-es főút mentén, Jászalsószentgyörgy és Pusztamonostor belterületén kapott helyet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.