Senki sem sérült meg

Kigyulladt a nagykanizsai fogyatékos otthon

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője közölte: tűz volt a nagykanizsai önkormányzat által működtetett Fogyatékkal Élők Integrált Intézményében vasárnap, a bentlakók és a gondozók közül nem sérült meg senki.

2011.07.10 12:55MTI

Wéber Antal elmondta: az Űrhajós úti otthon földszinti mosodájában ütött ki a tűz, ruhák kaptak lángra nem sokkal déli 12 óra előtt. A kétszintes épületből 52 lakót menekítettek ki, de senki nem sérült meg.
   
Az intézményt az épületet elborító füst miatt a tűzoltók átszellőztetik, ezt követően mindenki visszatérhet, mert nem keletkezett jelentős kár.
   
Ignáczné Király Rózsa, az otthon igazgatója a helyszínen elmondta: bekapcsolt az épületben lévő, a tűzoltóságra is bekötött tűzjelző. Azt feltételezik, hogy a tűz a második szintről levezető szennyesledobóban keletkezett. Bár az épületben tilos a dohányzás, valószínűleg valamelyik gondozott véletlenül égő cigarettacsikket dobhatott a ledobóba, emiatt gyulladtak meg a ruhaneműk.
   
A bentlakásos intézményben a legsúlyosabb és középsúlyos értelmi fogyatékosok élnek, közülük 52-en hagyták el az épületet. Hatan maradtak bent, ők fekvőbetegek, de nem voltak veszélyben, a tűzjelző riasztása után a biztonsági ajtók is lezárták az emeleti helyiségeket.
   
A mosodában kisebb anyagi kár keletkezett, csempék, műanyag eszközök égtek meg. A tűzoltók az égett ruhadarabokat az udvaron halmozták fel, a bentlakókat pedig szintén az udvaron ültették le a gondozók, amíg az épületet a tűzoltók nagy teljesítményű ventillátorával is átszellőztetik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.